Det var i fjor sommer at kvinnen stjal klær som hang til tørk på en snor og joggesko og treningstøy som hun kom over i et gårdstun i Grimstad.

I løpet av sommeren fortsatte hun å stjele fra flere eiendommer i Grimstad. Hun dirket opp låsen til et uthus og stjal hun blant annet rulleski, jaktkniv, sovepose og kjøttvarer som indre— og ytrefilet.

Hun var også i besittelse av tyvegods som dvd-filmer, lommebok, armbånd, minnepenn og flere klesplagg.

De alvorligste tiltalene hun måtte svare for i Kristiansand tingrett var imidlertid tusler mot flere polititjenestemenn. I forbindelse med at hun skulle pågripes spyttet hun etter dem, truet dem og prøvde å bite den ene av dem i låret.

Narkotika

28-åringen stod også tiltalt for besittelse av små mengder heroin og amfetamin. Da hun møtte i Kristiansand tingrett la hun alle kortene på bordet, og erkjente straffeskyld. 28-åringen forklarte at hun stjal klærne og andre gjenstander for å finansiere eget rusmisbruk.

Gravid

Aktor la ned påstand om fem måneders ubetinget og to måneders betinget fengsel som en fellesstraff med en tidligere betinget dom. Retten lot 28-åringen under tvil slippe med 142 timers samfunnsstraff. Ved straffeutmålingen ble det tatt hensyn til at domfelte er gravid og er under behandling for sin rusavhengighet ved en institusjon.