— Jeg kan bekrefte at vi er i kraftig omstilling, men det er for tidlig å snakke om hvor mange årsverk som vil forsvinne, sier konsernsjef i Scan Trade Holdning AS, Terje Normann Johanssen.

Scan Trade er bedriften som Tore Gustav Drivenes grunnla, og grossisten for sportsklær og utstyr har håvet inn penger i over 20 år. Den ble omtalt som en ren pengemaskin.

Scan Trade, som blant annet er eneselger av Umbro i Norge, holder til i disse lokalene på Vikeland i Vennesla. Foto: Kjetil Reite

I 2012 snudde det. Omsetningen sank nesten 70 millioner kroner til rundt 420 millioner. Det ble underskudd på 2,2 millioner kroner.Den gang sa Normann Johanssen at kjedemakten er sterk og at Scan Trade må over på mer digitalt salg.

— Det er denne omstillingen vi nå holder på med. Omorganiseringen skal være klar i august, september. Jeg kan ikke si hvor mange ansatte som kan bli sagt opp. Samtidig trenger vi ny kompetanse innen det digitale og teknologiske. Noen må slutte, noen blir ansatt, sier han.

- Vi hører at ti må gå fra lager og ledelse?

— Da hører dere mye rart. Vi er midt i omorganiseringen nå, og kan ikke si noe eksakt om hvordan sluttresultatet blir, sier konsernsjefen.

Bedriften har drøyt 50 årsverk i dag. Normann Johanssen sier at regnskapet for 2013 ikke er klart ennå.

— Men vi stabiliserte omsetningen og vi har en bedring i resultat, sier han.