En båt i sakte fart uten lanterner vakte politiets oppmerksomhet utenfor Risør i fjor sommer. Om bord i den 14 fot store jolla med 30-hesters motor satt tre personer .

Den 54-årige eieren av båten var sterkt beruset etter en fuktig kveld på byen. Tiltalte hadde tilbudt et samboerpar å kjøre dem hjem til tross for at han med egne ord var "kanon". Ved blodprøve ble det fastsatt en promille på 2,15. Mannen er straffedømt tre ganger tidligere, samt bøtelagt en rekke ganger. En uke tidligere hadde han sluppet ut av fengsel etter å ha sonet en dom blant annet for ruspåvirket kjøring av motorvogn.

Dette vektlegges i skjerpende retning når Aust-Agder tingrett har fastsatt straffen. De har vurdert samfunnstraff og betinget fengsel, men har dømt mannen til 26 dager ubetinget fengsel. Dette er i tråd med aktors påstand.

54-åringen er også dømt for kun å hatt én flytevest i båten, manglende lanterne samt besittelse av ett gram hasj på båtturen.

I tråd med aktors påstand er retten kommet til at mannen får kjøreforbud for båtførerbevispliktig fritidsbåt i ett år. Dette betyr at han må holde seg unna båter som er åtte meter eller har mer enn 25 HK.