AGDER: Politikeren er den samme som i desember i fjor ble dømt for å ha mishandlet datteren sin fysisk og psykisk i sju år. Dommen er anket til lagmannsretten.

5. mai må hun møte i tingretten anklaget for nye forhold. Hun er tiltalt for å ha sendt ti sms-er til datteren i forbindelse med at den første voldstiltalen ble tatt ut.

— Plagsomme

Tekstmeldingene var ifølge politiadvokat Leif Aleksanderen plagsomme og hensynsløse overfor datteren.

"Tror det er svært få som støtter deg i din bitterhet og ditt hat og hva du har gjort mot din egen mor», skrev moren i en av sms-ene.

Samtidig er hun tiltalt for dokumentforfalskning og bedrageri.

Brukte mannens navn

I november 2010 underskrev hun med ektemannens navn på en pantsettelseserklæring, uten hans godkjennelse. Med denne gikk hun til en lokal bank og fikk innvilget og utbetalt et lån på 115.000 kroner. Ifølge politiadvokat Aleksandersen er pengene brukt opp.

I mai 2011 skal hun ha forfalsket ektemannens underskrift for å kjøpe og selge 436 Aker Solutions-aksjer gjennom samme bank.

— I forhold til den nye tiltalen stiller hun seg uforstående og erkjenner ikke straffeskyld, sier kvinnens forsvarer, Sol Elden, til Fædrelandsvennen.

Sol Elden er forsvarer for kvinnen som i tingretten ble dømt til ti måneders ubetinget fengsel for mishandling av datteren. Nå er politikeren tiltalt på nytt. Foto: Moment Studio