Mens flere politikere har tatt til orde for å droppe en videre utbygging av Jegersberg gård, foreslår administrasjonen i Kristiansand kommune å iverksette byggetrinn to. Det vil innebære at kapasiteten økes fra 8 til 26 boenheter. I tillegg til 18 nye boenheter er det i byggetrinn to lagt opp til nye aktivitetsarealer og et stort kjøkken. Totalkostnadene for byggetrinn to er beregnet til 30 millioner kroner. Reguleringsplan er ferdig, slik at utbyggingen kan iverksettes umiddelbart dersom politikerne bestemmer seg for det.

Alt eller ingenting

Kommuneadministrasjonen konkluderer med at dersom ikke andre byggetrinn blir iverksatt, vil ikke senteret fungere etter intensjonen. Med kun åtte beboere vil stabiliteten i fellesskapet forvitre og det vil etter hvert være et begrenset antall mentorer til å ivareta nye beboere.

Saken skal opp i helse— og sosialstyret 20. januar og i bystyret 18. februar.

Lavt belegg

Jegersberg gård gir et tilbud til narkomane over 18 år som har behov for et langvarig rehabiliterings- og kvalifiseringstilbud. Beboerne betaler selv husleie.

Rehabiliteringstilbudet drives gjennom et interkommunalt samarbeid mellom Kristiansand, Vennesla, Søgne, Songdalen og Lillesand.

Mens alle åtte plassene i dag benyttes, var det i fjor høst bare fire beboere på Jegersberg gård. Det fikk flere politikere til å påpeke at tilbudet som allerede hadde kostet 32 millioner kroner, så langt ikke hadde hjulpet så mange rusavhengige.

Både Høyre og KrF har sagt at det ikke er sikkert at de vil støtte en videre utbygging.