— Da jeg kom til Apejungelen og åpnet skapet, fant jeg feilen med en gang. Den satt og kikka på meg og virket mett. Så skjønte den at det var fare på ferde, og smatt ut, forteller teknisk leder Bjørn Rislaa i Dyreparken til Fædrelandsvennen.

Det var fredag ettermiddag, omtrent når man begynner å se fram til taco og gullrekke, at det var duket for musas lek med de parkansatte.

Ute av drift i fem timer

Klokka 14.30 begynte varsellampene å blinke. Brannvarslingssystemet for halve Dyreparken var satt ut av funksjon, og feilen måtte finnes. Det sto mellom sju sentraler, og i den fjerde ble feilen avdekket.

Parkdirektør Per Arnstein Aamot har opplevd mange apestreker, men ikke sett maken til dette. Foto: Vegard Damsgaard

— Det er mye som er spist opp av mus her gjennom årenes løp, men vi har aldri tatt noen på fersken før, opplyser direktør Per Arnstein Aamot. De konstaterer at musa fikk seg et fiberrikt måltid, all den tid ledningene den gnagde over er rene fiberkabler. Først ved 19-tiden var varslingsanlegget reparert.

- Alle skal ha det greit

Parkledelsen har ikke tenkt å nekte synderen fritt leide - med unntak for tekniske skap.

— Vi er jo en dyrepark, og her skal alle ha det greit, påpeker Bjørn Rislaa.

Dyreparkens portefølje består av 148 arter og til sammen 700 dyr. Skogmusa er ikke blant dem, men ser ut til å ha funnet seg vel til rette i kulissene.

5. juni får imidlertid den vesle musa selskap av både Morten og Bestemor Skogmus, nårHakkebakkeskogen åpnes på kollenovenfor Kardemomme By og Kjuttaviga.