(Etter at artikkelen ble publisert, harBrokke.com lagt ut informasjon om hvilke helger stolheisen er åpen.

Det er som følger: Heisen kommer til å være i drift disse dagene i 2015.

Lørdag og søndag 7-8 februar

Lørdag og søndag 14-15 februar

Hele uke 8

Hele uke 9

Lørdag og søndag 21-22 mars

Lørdag og søndag 28-29 mars

Hele påsken fra 30.mars til og med 6.april. red.anm)

Det bekrefter daglig leder Svenn Brokke i Brokke Alpinsenter AS overfor Fædrelandsvennen.

Bakgrunnen er momskrangelen alpinsenteret har med Valle kommune. Selskapet overtok det kriserammede Brokke Skianlegg AS av Valle kommune sommeren 2013. ## Bokettersyn

Dagen etter overtakelsen fikk de varsel om bokettersyn fra Skatt Sør, et ettersyn som resulterte i krav på 10,7 millioner kroner for urettmessig momsrefusjon fra 2004 til 2008. Kravet kan føre til konkurs.

Styreleder Rolf Kaafjord sa til Fædrelandsvennen i november 2014 at alpintrekket skulle gå som planlagt. Men siden den gang har styret i selskapet hatt møte:

— Styret har vedtatt at vi skal redusere utgiftene til drift denne sesongen. Dette er et vedtak vi har gjort sammen med banken. Den eneste forsvarlige måten å redusere driftsutgiftene på, er å bruke stolheisen minst mulig, sier Brokke.

Bla opp

Uregelmessighetene stammer fra den tiden kommunen var eneeier. Dermed mener de nye eierne at kommunen bør bla opp. Brokke Alpinsenter og dets eiere har derfor stevnet kommunen til voldgiftsretten med krav på til sammen 12,4 millioner kroner, inkludert omkostninger.

Det er ikke fastsatt noen dato for behandling i voldgiftsretten, og Brokke ser ikke bort fra at sesongen går uten at det blir noen avklaring.

Ikke krav

Skatt Sør har slått fast skisenteret ikke hadde krav på å få momsen tilbake fordi det ikke var egnet til å tjene penger. Dermed har det, etter skattemyndighetenes mening, mer karakter av infrastruktur for hytteområdet enn forretning som kan stå på egne ben. Kravet er så stort at alpinsenteret risikerer konkurs om det blir stående.

Ordfører Tarald Myrum (Sp) i Valle mener kommunen kvittet seg med alt ansvar da de solgte skisenteret for 1.500 kroner.