— Mange trær har falt over linjer og ført til at en del av våre abonnenter i perioder har vært uten strøm. Antall og hvem som har vært berørt har variert fra time til time, sier kommunikasjonsrådgiver Hanne Liv Refsnes i Agder Energi.

Klokka 19.45 var 8000 abonnenter i uten strøm på Sørlandet. Over 7500 av disse var strømkunder i Flekkefjord og Sirdal som mistet strømmen kl. 19.40. Store deler av de to kommunene ble som en følge av strømbruddet mørklagt. Flekkefjord by var totalt mørklagt i rundt 20 minutter. Sykehuset som har nødagregater som starter opp automatisk ved strømbrudd, var lenge det eneste som lyste opp i bybildet.

Ellers hadde flere hundre abonnenter i Åseral vært uten strøm store deler av torsdagen. Også abonnenter i blant annet Arendal og Vegårshei var lenge uten strøm. I Lindesnes var 96 abonnenter uten strøm, men der dreide det seg om en planlagt utkobling i forbindelse med vedlikeholdsarbeid.

— Vind kombinert med tung medfører øker dessverre faren for strømbrudd. Vi følger nøye med på værmeldingene, og har mannskaper i beredskap. Det har den siste tiden vært en del linjebrudd, og feilretterne har hatt travle dager, sier Hanne Liv Refsnes.

Klokka 21.00 var det totalt 215 abonnenter på Sørlandet som ikke hadde fått tilbake strømmen. Disse fordelte seg da på 111 i Åseral, 96 i Lindesnes (planlagt utkobling), 5 i Arendal og 3 i Veågarshei.

Mannskaper fra Agder Energi har de siste dagene arbeidet på spreng med å rette opp feil på linjene.