— Nå kan jeg si at dette blir min siste sesong, sier Aasen Ouren, vel vitende om at han flere ganger tidligere har vært inne på tanken om å gi seg.

Nå blir det alvor. Avgjørelsen har tvunget seg fram for 40-åringen som denne sesongen står uten langløpslag etter at sponsoren trakk seg i sommer - og som dermed må klare seg på egenhånd mens konkurrentene i Ski Classics har folk til å hjelpe seg med det meste.

Blir far for tredje gang

— Avgjørelsen har tvunget seg fram. Jeg har begynt å jobbe tre dager i uka, og snart skal vi ha unge nummer tre. Og når jeg heller ikke kom på noe lag, så var det egentlig ingen vei utenom, sier Øvrebø-gutten.

Han har vært Sørlandets desidert beste skiløper gjennom mange år, og var blant annet svært nær ved å komme til Torino-OL i 2006 etter mange topp 10-plasseringer i verdenscupen.

— Men det jeg husker aller best er femmila i Holmenkollen i 2006 hvor han tauet Anders Södergren den siste mila og hjalp ham til seier, mens han selv ble nummer fem. Etterpå takket Södergren Geir Ludvig for hjelpa, sier hans mangeårige trener, Arild Jørgensen.

Sikter høyt i Vasaloppet

Helgens Marcialonga tar Aasen Ouren «som god trening», men i februar og mars tar han helt fri fra jobben for å forberede seg best mulig til Vasaloppet og Birkebeinerrennet.

— Jeg har lyst til å avslutte karrieren med stil, og med en god måned med trening, har jeg tro på at jeg kan gå bra der. Målet er topp 10 i Vasaloppet, sier Øvrebø-gutten - som ble nummer 29 i langløpet Jizerska tidligere i vinter.