I september i fjor ble mannen dømt til fengsel i tre år og tre måneder. Han anket, og saken fikk et helt annet utfall da juryen i Agder lagmannsrett torsdag denne uken avgjorde at sørlendingen ikke er skyldig.

— Min klient er svært lettet over frifinnelsen. Tingrettens dom har vært en stor belastning for ham og han er glad for at han nå er blitt hørt og trodd, sier forsvarer Monica Haugedal.

Ekskjærester

25-åringen var ekskjæreste av den fornærmede kvinnen, og hendelsen skjedde i en leilighet til en felles venninne etter en bytur i desember 2013. I retten hevdet mannen at kvinnen var våken og at sexen skjedde frivillig. Kvinnen hadde stikk motsatt forklaring, og hevdet at hun våknet av det hun ble utsatt for og reagerte. Den påståtte voldtekten ble anmeldt dagen etter.

Kristiansand tingrett trodde på henne og fant det bevist at 25-åringen hadde seksuell omgang med henne mot hennes vilje. Hun var ikke i stand til å motsette seg handlingen fordi hun sov. Juryen i ankesaken lot seg derimot ikke overbevise.

- Skuffet

— Hun er svært skuffet over ikke å ha blitt trodd, og at juryen sier det er en mulighet for at tiltalte har rett, og ikke finner det bevist utover en hver rimelig tvil at han er skyldig, sier kvinnens bistandsadvokat Robert Dyrnes Hovland.

I tingretten ble kvinnen tilkjent 125.000 kroner i oppreisningserstatning. I lagmannsretten er det dommerne som avgjør dette spørsmålet, og en avgjørelse er ventet i neste uke. Det er andre beviskrav i erstatningssaker. Her holder det med en klar sannsynlighetsovervekt for å bli dømt.