GRIMSTAD: 35-åringen ble sent i går kveld avhørt. I avhøret erkjente han å ha drept offeret med våpen.

— Siktede erkjenner å ha forvoldt en annen manns død med våpen, og på den måten erkjenner han straffskyld for forholdet. Men innholdet i det han erkjenner straffskyld for, har politiet ennå ikke full oversikt over, sier etterforskningsleder Leif Viken til fvn.no onsdag morgen.

— Hva sier han er motivet for drapet?

— Det er et forhold som vi foreløpig ikke har fått på plass. Vi har fått noe informasjon om motivet, men ønsker å danne oss et klarer bilde av hva som er bakgrunnen for hendelsen, sier Viken.

Funnet drapsvåpenet

Ikke lenge etter at drapet ble varslet av siktede selv, hadde politiet hånd om et våpen man mente kunne være benyttet under drapet. Viken opplyser til fvn.no at politiet med sikkerhet kan bekrefte at de har funnet drapsvåpenet.

- Ja, vi har funnet et skytevåpen og det er dette våpenet siktede har brukt til å drepe vedkommende, sier Viken.

— Hvor mange vitner er avhørt så langt?

— Det er snakk om et firetalls vitner, men det er en del andre som vi ønsker å avhøre, sier Viken.

Få vitner

Etterforskningslederen sier det var få personer som overvar selve drapshandlingen.

- Det er ikke så mange som var til stede da drapet ble gjennomført, så det er sparsomt med opplysninger vi har fått fra vitner, sier Viken.

Onsdag opplyste polititet at drapet ble begått omkring klokken 15 onsdag ettermiddag. Viken opplyser til fvn.no at drapstidspunktet trolig er noe etter klokken 15. ## Aktiv på Facebook

I forkant av drapet har den drapssiktede mannen lagt ut meldinger på Facebook som politiet har fattet interesse for. På 35-åringens profil finnes det blant annet bilde av et våpen, samt meldinger som indikerer at siktede har vært i en ustabil livssituasjon.

- Ja, vi kjenner til innholdet av Facebook-profilen. Vi har vært inne og kikket på det, og forsøkt å sikre oss dette materialet, sier Viken.

Varslet selv politiet

35-åringen møtte selv på politistasjonen i Grimstad for å varslet om drapet. Via callinganlegget fikk han kontakt med operasjonssentralen i Kristiansand. Kort tid etter ble han pågrepet og siktet for drap.

Både den siktede og den drepte er hjemmehørende i Grimstad.

Om lag klokken 20.15 tirsdag ble avdøde tatt ut av leiligheten av politiets krimteknikerne og agent fra begravelsesbyrået. Kriminalteknikere jobbet inne i bygget i om lag 15 minutter etter at avdøde var hentet. Deretter ble sperringen rundt huset fjernet.

Politiet har innkalt til pressekonferanse klokken 13 onsdag. Fvn.no sender live på webtv.