KRISTIANSAND: — Nå har Kristiansands bystyre bare med å bla opp de 800.000 kronene som Vision Skatepark trenger, så alle skatere, inkludert meg selv, kan ha et glimrende sted å være, sier fylkesleder Morten Nøding-Ekeland i Vest Agder SV, til fvn.no.

Han mener alternativet er negativ kjedsomhet for mange ungdommer som ikke passer inn i organiserte fritidstilbud, og mener opprettholdelsen av dagens tilbud er svært avgjørende for en gruppe mennesker han karakteriserer som både kreative og ressursterke.

Selv begynte Nøding-Ekeland, som til vanlig jobber som daglig leder ved Mandal fritidsklubb å skate på midten av åttitallet. SV-politikeren er full av lovord over tilbudet som er å finne bak dørene på skateparken på Lund.

Positivt tilbud

Han er overbevist om at skatetilbudet som ble etablert i Kvinesdal på nittitallet hadde positiv innflytelse på ham og valgene han foretok i ungdomstiden.

— Jeg var der hver eneste helg, og jeg ser at de valgene jeg tok kunne vært radikalt annerledes, hvis ikke vi hadde hatt den hallen og det tilbudet.

Han mener derfor det er alfa og omega for skaterne å ha et sted å være, hvor de kan kjenne tilhørighet, og det er han overbevist om at skaterne gjør i Vision Skatepark.

— Vision Skatepark har gode åpningstilbud og det er folk til stede for ungdommen, noe som er veldig, veldig bra, understreker han.

Skateparken, som ikke har betalt husleie siden februar i år må klare å legge 400.000 kroner på bordet innen 1. september for å sikre videre drift. Skatehallen er dermed i desperat behov av kommunale midler for å overleve.

Noe Nøding-Ekeland håper de kan bidra til.

Vil bevilge 800.000 kroner

— Vi har gitt klar beskjed om at vi kommer til å støtte Vision Skatepark ved å bevilge 800.000 kroner i støtte i en fireårsperiode når saken skal opp i bystyret, sier han.

Fra før av har skateparken fått positive signaler fra både Høyre, Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti. Skateparkens fremtid kan dermed være reddet.

Saken er ventet opp til orientering i formannskapet onsdag 24. august.

Daglig leder ved Vision Skatepark Mike Troxel kan ikke annet enn smile når han får høre om støtten fra SV.

- Føles godt

— Så langt har vi fått en utrolig støtte av politikerne, og det føles godt å se så mange vise oss støtte. Men det er viktig å understreke at kommunens penger aldri vært det eneste problemet eller den eneste løsningen,men det kan bli et solid fundament å jobbe ut ifra, sier Troxel.

Til tross for positive tilbakemeldinger fra flere sentrale politikere er Troxel likevel ikke overbevist om at dette går veien før før stemmene i formannskapet er talt opp.

— Det koker ned til antall stemmer. Jeg kjenner meg håpefull, men det gjenstår å se, sier han og legger til:

— Hvis formannskapet sier nei, så vet jeg ikke hva vi skal gjøre, men signalet fra alle jeg har pratet med er at det er en god investering for kommunen og et godt tilbud for en billig penge. De gjør en god avtale hvis de bevilger penger til oss.