KRISTIANSAND: — Det er helt utrolig at Agder Energi på sankthansaften velger å ta ned strømmen, sier Karin Sand.

Den utflyttede kristiansanderen er på hytta i Buaneveien, og skulle i kveld motta venner fra inn- og utland til sankthansfeiring.

- Var forståelsesfull

At strømmen ville være borte deler av dagen var hun klar over.

— Og jeg var forståelsesfull i starten. Jeg fikk en tekstmelding fra Agder Energi om at bruddet ville vare fra klokken 8 til 15 for noen dager siden, sier hun.

Det fikk gå så lenge det skjedde på dagtid. Men så ble nede-tiden forlenget to timer til.

— Det skulle nå vare til klokken 17. Og det blir lenge når man skal planlegge en fest. Nå har jeg snart ikke strøm på mobilen, beklager hun.

Hun tilføyer:

— Det er mulig at sankthansaften ikke markeres så mye andre steder i landet. Men her på Sørlandet feirer vi, sier Sand med adresse til Agder Energi.

- Uheldige omstendigheter

Informasjonsdirektør Realf Ottesen i Agder Energi beklager at strømmen ble borte lenger enn planlagt.

— Det er selvfølgelig kjedelig for dem som er berørt av dette, spesielt på en dag som i dag når folk har planlagt aktiviteter, sier Ottesen til fvn.no.

Arbeidet ved å forsterke strømanlegget i området var i utgangspunktet planlagt til mellom klokken 08 og 16. Ved en feil ble beboerne varslet om at strømmen skulle være på plass igjen en time tidligere.

— I tillegg tok arbeidet lenger tid enn ventet. Dermed var strømmen borte to timer lenger enn annonsert. Dette skyldes litt uheldige omstendigheter, medgir Ottesen.

Ifølge Agder Energi var det om lag 200 kunder som ble berørt, deriblant en god del hytter.