ARENDAL: En 80 år gammel kvinne er innlagt ved ortopedisk avdeling på Sørlandet sykehus i Arendal etter at hun torsdag ettermiddag ble truffet av et takras.

— Hun gikk på fortauet da isen raste ned fra taket. Kvinnen ble brakt til sykehus med ambulanse. Vi har fått tilbakemelding om at hun pådro seg bruddskader, opplyser operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ifølge sykehuset er skadene alvorlige.

— Hun er alvorlig skadet, men tilstanden hennes er stabil, sier vakthavende kirurg Trygve Holm Glad ved ortopedisk avdeling.

Vurderer etterforskning

Ulykken skjedde ved Myrene hjemmebakeri i Frolandsveien. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 15.11. — Huseieren sørget for å fjerne restene etter raset umiddelbart, sier Bakken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HENTET AV AMBULANSE: Kvinnen skal ha pådratt seg bruddskader i ulykken. (Foto: Ernest Boswarva) Foto: Ernest Boswarva

Huseiere er ansvarlige for å renske tak for is, men det er foreløpig uklart om forholdet vil bli anmeldt. Politiet vil fredag vurdere om de skal sette i gang etterforskning av saken.

— Livsfarlig

Ifølge et øyenvitne Agderposten har snakket med, var kvinnen ved bevissthet da hun ble brakt til sykehus.

— To eldre damer kom ut fra bakeriet, og helt uten forvarsel ble den ene av dem truffet av raset, forteller vitnet Mona Dannevig, som stod få meter unna da raset skjedde.

Hun er kritisk til at huseieren ikke hadde fjernet isen fra taket.

— Det er ille at ikke alle er like flinke til å renske takene. I dette tilfellet burde eieren være klar over rasfaren. Det er jo livsfarlig, sier Dannevig til Agderposten.