ARENDAL: Rundt 04.30 natt til fredag kom de første meldingene fra abonnenter som klagde over tørre vannkraner, ifølge Agderposten.no.

Vannverket i Arendal målte seg frem til at store vannmengder forsvant ut av systemet og mannskap ble sendt ut for å leite etter lekkasjen. Rundt klokken 07.00 skal feilen ha blitt lokalisert, i nærheten av krysset ved Bjorbekk kirke.

– Nå som vi har funnet lekkasjen, kan vi stenge den ute og kople til vann fra andre trakter. Dermed kan enkelte husstander få vannet tilbake. Vi har allerede klart å sørge for at flere har fått vannet tilbake. Men det er fremdeles noen husstander som ikke har vann. Det kan ta noen timer før alt er som normalt igjen, sier Asgeir Øybekk, ansvarlig for vannverket i Arendal til Agderposten.

Øybekk regner med at alle husstandene vil få vannet tilbake i løpet av dagen. Vannverket oppforderer folk til å la kranene være stengt, frem til feilen er rettet. Når vannet igjen begynner å flomme, bør man la vannet renne litt før bruk, ifølge Øybekk.

Ifølge Agderposten har det i årets to første måneder vært ti liknende hendelser i Arendal. Et fåtall av dem har fått så store konsekvenser som hendelsen i morges.

– Det er denne kulda som skaper problemene. Nå ser vi at det slår over til mildvær, og da blir det bevegelser i bakken, forteller Øybekk til Agderposten