AGDER: Bonden er under politietterforskning fordi fylkesmannen i Vest-Agder har anmeldt ham for bedrageri. Fylkesmannen mener bonden har fått utbetalt for mye i rovvilterstatning for tap av dyr. I fjor fikk bonden utbetalt nærmere 700.000 kroner i erstatning. Bonden benekter noe straffbart.

Fra en tysker

— Han har erkjent at han har hatt ulovlige dyr på gården, sier overbetjent John Repstad ved Agder politidistrikt. Bonden har opplyst at han fikk mårhunder, vaskebjørner og nesebjørner fra en tysker for fem år siden.

Mattilsynet har vært på befaring på gården etter at de ulovlige dyrene skal ha kommet, men har ikke observert noen slike dyr tidligere. Først da Mattilsynet, politiet, fylkesmannen og Statens Naturforvaltning aksjonerte på gården for noen uker siden, ble de ulovlige dyrene oppdaget og straks avlivet.

Mattilsynet har for øvrig anmeldt bonden for brudd på dyrevelferdsloven.

Solgte slakt

En del av politiets etterforskning mot bonden dreier seg også om ulovlig salg av slaktede dyr. En bonde har anledning til å slakte til eget forbruk, men ikke for videresalg. Cirka ti personer harforklart til politiet at de har kjøpt slakt av bonden. Selv sier den siktede bonden at han bare har formidlet salg av slakt på vegne av andre.

— Politiet har fortsatt mye gjenstående etterforskning av saken i forhold til avhør av vitner og den siktede, sier overbetjent Repstad.