KRISTIANSAND: Det melder nettstedet Ketose.no.

For når kroppen begynner å brenne fett for å dekke sitt energibehov i stedet for karbohydrater, fører det bokstavelig talt til dårlig ånde for enkelte.

Prosessen kalles ketose og oppstår når kroppen begynner å skille ut såkalte ketoner i spytt og urin. Denne utskillingen kan gi acetonlignende lukt.

Lavkarbo

Lavkarbodiett handler om å unngå produkter som godteri, brus, sukker og brød, pasta, ris og poteter, som brytes ned til glukose i magen. Dårlig tilgang på glukose fører til brenning av fett i kroppen.

— Sukker og hvitt mel ble introdusert for oss mennesker for ca. 300 år siden. I steinalderen var ikke dette en del av kostholdet vårt, sier allmennlege og forfatter Andreas Eenfeldt i et intervju med TV2 .

Han mener folk ville holdt seg langt friskere og slankere dersom man spiser mat kroppen er designet for. Men det kan koste å slutte å tilføre kroppen karbohydrater og erstatte dem med proteiner, i form av dårlig ånde

Ikke alle opplever denne bivirkningen og det er også varierende hvor lenge den varer. For noen går det over etter noen uker, for andre varer det så lenge man er i ketose.

I tillegg til å få dårlig ånde kan andre bivirkninger være å føle seg slapp og trøtt, skriver Ketose.no.