KRISTIANSAND: Han leste saken i Fædrelandsvennen i går om Hokus Pokus barnehage på Universitetet i Agder, som holder nattåpent for barn en fredag i måneden. På spørsmål fra Fædrelandsvennen sier han altså at partiet ikke vil avvise søknad fra verken kommunale eller private barnehager om å gjøre tilsvarende. Kristiansen får også støtte fra Astrid Bekkenes (V) og varaordfører Mette Gundersen (Ap).

Valgfrihet

— Vi har ikke gruppebehandlet dette, det vil først skje ved en eventuell søknad fra noen. Men siden det er et mantra for KrF å stå for valgfrihet, kan jeg på vegne av gruppen si at det er totaliteten som er det viktigste. Altså hvor mye tid barna tilbringer i barnehagen. Det må ikke bli slik at barna nærmest er i barnehagen 24/7. Samtidig er det viktig at vi som politikere legger til rette for at familiene kan innrette livene sine mest mulig fleksibelt, til beste for både barn og foreldre, sier Kristiansen.

STØTTER: Astrid Bekkenes i Venstre sier hun er for valgfrihet. Foto: Tore-André Baardsen. Foto: Tore-André Baardsen

Venstres Astrid Bekkenes fikk hard medfart da hun tidligere i år stemte imot utvidet åpningstid for barnehagene på ettermiddagene. Nå vektlegger hun de samme argumentene som Kristiansen, at det skal være valgfrihet for foreldre når på døgnet de trenger.

Meget bra

— Jeg synes tilbudet til studentene er meget bra, og dersom foreldre utenfor universitetet har behov for at noen tar seg av barn på nattetid, er jeg ikke i mot det, sier hun.

Aps Mette Gundersen sier dette:

STØTTER: Aps Mette Gundersen er positiv til nattåpne barnehager. Foto: Arkiv. Foto: Arkivfoto

— Det er viktig å skille mellom barnehage, som per definisjon er et pedagogisk tilbud på dagtid, og en type barnevaktordning på kvelds/nattetid slik vi ser på Hokus Pokus. Det er nok for mange turnus- og natteskift-arbeidere vanskelig å få kabalen til å gå opp med små barn, særlig om de er aleneforeldre. Ap vil være positive til å se på en eller annen ordning for disse.

Tidsklemma

Kristiansen trekker trådene enda lengre og viser til Oslo der foreldre kan få ferdiglaget middag i barnehagen når de henter barna, en middag de kan ta med hjem og nyte i fred sammen med barna. Han kan også se for seg at flere av fritidsaktivitetene til barna organiseres i et samarbeid mellom foreninger, lag og sfo. At barna kan forlenge på oppholdet i sfo utover ettermiddagen og delta i fritidsaktivitetene, uten å måtte hjemom og så videre til et nytt sted.

— På den måten kan vi bidra til å løse litt på tidsklemma ved å prøve å skreddersy for et best mulig familieliv, sier han.