KRISTIANSAND: En polititjenestemann, som kom først til stedet sammen med en kollega, banket på døra til leiligheten på Grim. Da tiltalte åpnet døra oppdaget politimannen at 31-åringen hadde blod på hender og klær.

— Døra var såpass åpen at jeg kunne se en kvinne som lå på en sofa, og at det var en bloddam på gulvet. Jeg så også en kniv som lå i sofaen. Jeg husker at kvinnen pratet lavt, men jeg kunne ikke høre hva hun sa. Da jeg så kniven gikk jeg inn i leiligheten. Tiltalte gikk bak meg, og han var på vei til å gripe kniven da en kollega grep inn, og satte umiddelbart på ham håndjern. Deretter ble tiltalte tatt ut i en patruljebil av andre kolleger som kom til stedet, fortalte politimannen.

Sterkt preget

— Vi ba operasjonssentralen purre på ambulansen. I mellomtiden startet politifolkene livreddende førstehjelp, etter det vi kunne se var stikksår i brystet. Vi forsøkte å snakke til den skadede kvinnen, men fikk ikke noe svar. Hun var sterkt preget av det som hadde skjedd. Straks ambulansepersonellet kom til stedet, ble kvinnen omgående brak til sykehuset, fortalte politimannen.

Tilstod på legevakta

En kvinnelig politibetjent, som fremstilte tiltalte på legevakta, var til stede da legen undersøkte ham.

— På spørsmål fra legen fortalte tiltalte at han "slo kniven inn i fornærmede". Tiltalte sa at han hadde stukket en gang, og at han angret på det som hadde skjedd.