KRISTIANSAND: Tirsdag skrev Skeie Jakobsen under en avtale med Norsk Medisinaldepot (NMD), landets største leverandør av helseprodukter. Avtalen innebærer at hennes nye mobil-app vil bli solgt i en rekke apoteker.

diabetesapp.jpg

— Vi er et bittelite selskap som kun har eksistert i 1 1/2år. At vi får en avtale med et konsern av denne størrelsen er bare en drøm, sier Skeie Jakobsen til Fædrealandsvennen.

NMD eier apotekerkjeden Vitus, som har rundt 200 apoteker over hele landet.

— I første omgang lanseres det lokalt på Sørlandet, men målet er å tilby produktet i apoteker i hele Norge, sier Skeie Jakobsen.

NMD er også en del av det tyske legemiddelfirmaet Celesio AG, noe hun håper kan bety en lansering også i utlandet.

Tilkoblet vaktsentral

Produktet som skal tilbys er en mobil-app for diabetes-pasienter. Appen lastes ned til en mobiltelefon og er koblet til en døgnåpen alarmsentral. Dersom pasienten opplever føling vil sentralen bli varslet og en sms sendes ut.

— Den tilkobles en vaktsentral hvor alle opplysningene om den enkelte bruker blir lagret. Dersom du skulle få føling på joggetur vil appen registrere tilstanden din og sende ut en melding etter kort tid.

De som ønsker å bruke tjenesten må tegne et abonnement som koster 49 kroner i måneden.

Skeie Jakobsen er glad for å ha apotekene med på laget, slik at pasientene får en god, faglig oppfølging.

— Vi fikk veldig mange henvendelser etter at vi lanserte produktet. Mange har spørsmål som vi ikke kan svare på, blant annet om medisinbruk. Avtalen med NMD innebærer at brukerne av tjenesten får veiledning av de som sitter på kompetansen, nemlig apotekene, sier hun.

- Et faglig samarbeid

Kjersti Aarskog hos NMD er også fornøyd med avtalen med Kristiansand-selskapet.

— Vi møter mange mennesker med diabetes og vår oppgave er blant annet å motivere folk til å jobbe med blodsukkeret sitt. Denne appen mener vi kan stimulere til det og ønsket derfor å samarbeide med Annette og selskapet hennes, sier Aarskog.

Hun forteller at NMD ikke kommer til å tjene noe på avtalen.

— Vi kommer ikke til å tjene noe på å tilby denne appen. Det er et faglig samarbeid som vi tror vil bidra til å gjøre våre kunder fornøyde.