KRISTIANSAND : Vitnet Ole Fredrik Kerim hadde vært på fest på Ime. Han var på vei for å hente sin bror da han passerte Hollekleiv på andre siden av veien.

— Jeg hørte kvinnehyl. Da jeg passerte Hollekleiv noe senere så jeg at det satt en person på huk og røkte, sa Kerim uten at han så noe mer.

Han skulle hente sin bror og passerte av den grunn åstedet to ganger, men han så ingenting som tydet på at det skjedde noe kriminelt på parkeringsplassen. – Jeg var mest opptatt av å ta vare på min bror, sa han i retten.

SÅ HUNDEN

Et annet vitne var Bernt Lindseth. Han eier utestedet Herr Redaktør. Han kjørte forbi Hollekleiv da han så tiltalte og hunden.

— Jeg så ikke noe mer enn at en schæferhund jumpet rundt, sa Lindseth. Han sa han kjente igjen hunden som han visste drapsofferet Heidi Thisland Jensen kjente.

Han observerte ikke noe annet som han mente var spesielt. Derfor kjørte han videre mot sin bolig på Tregde.

FØRSTEHJELP

Politibetjent Geir Ljungquist ble sammen med to andre betjenter sendt til åstedet. De satt i en tjenestebil på torvet i Mandal da telefonen kom fra operasjonssentralen som hadde fått nødropet fra Heidi Thisland Jensen.

— Vi satte kursen mot Hollekleiv. En måling vi gjorde i ettertid viste at vi brukte tok to minutter og 19 sekunder dit, sa Ljungquist. Det ble ikke kjørt med blålys og sirene fordi dette kunne være utrygt i sentrum med mange berusede mennesker, også i veibanen.

Politibetjenten sa at da de kom fram, og ble oppmerksom på den skadede kvinnen, satte han i gang med førstehjelp.

– Men før jeg kom så langt ble jeg oppmerksom på en kar som ropte fra sykkelstien på andre siden av veien, sa Ljunquist. I ettertid viste det seg å være en 48 år gammel asylsøker som hadde sett hele drapshandingen (se egen sak).