LYNGDAL: — Jeg sa jeg skulle si fra når jeg hadde bestemt meg, og det har jeg gjort nå, sier Grøvan.

59-åringen, som fyller 60 år 1. november, har lenge vært tilbakeholden med å tilkjennegi om han vil stå på Vest-Agder KrFs valgliste neste høst. Nå er han tydelig på at han ønsker å kjempe om førsteplassen på KrFs liste i Vest-Agder.

— Jeg opplever at jeg har fått et stort tillitsvotum i lokallagene. Over 60 prosent ønsker meg på førsteplass. Det gjør at jeg kjenner en sterk motivasjon til å kjempe for både landsdelen og KrFs verdier, sier Grøvan.

Ingen karakteristikker

Grøvan er daglig leder i Lister nyskapning og har tidligere sittet som ordfører i Lyngdal i 12 år. Han peker sjøl på en bred bakgrunn fra næringsliv og skoleverk og god kjennskap til KrF-organisasjonen som sine fordeler.

- Du utfordrer med dette partiets nestleder Dagrun Eriksen. Hva er de største forskjellene på dere to?

— Jeg vil ikke begi meg inn på karakteristikker av Dagrun. Jeg har stor respekt for det arbeidet hun har lagt ned på Storting og i partiledelse. For min egen del kan jeg si at jeg brenner for å få til en bedre stamvei, flere arbeidsplasser til landsdelen og ikke minst heve UiA i forhold til de andre universitetene i landet, sier 59-åringen.

Ikke trodd dette

Nominasjonskomiteen i Vest-Agder KrF var tirsdag kveld samlet i Lindesnes rådhus for å oppsummere resultatene fra lokallagene. Nominasjonskomiteens leder, Ivar Lindal, sa i etterkant av møtet at det kan bli en krevende prosess med to så jevne kandidater.

— For min del er dette noe som har vokst seg fram i løpet av noen måneder. Hadde du spurt meg i juni, hadde jeg aldri trodd at jeg skulle få så stor oppslutning i lokallagene, sier Grøvan.

Nominasjonskomiteen skal i løpet av de nærmeste ukene gjennomføre intervjuer med rundt 15 politikere som er aktuelle for en plass på stortingslista. Komiteen må klar en innstilling innen 31. oktober. Nominasjonsmøtet finner sted 18. november.