MANDAL: Etter halvannet år med forberedelser, er det nå klart for åpning av Lia skisenter i Mandal, skriver Lindesnes Avis.

2. juledag trenger ikke mandalitter reise lenger enn til Hesland for å finne nærmeste skitrekk. Der venter en 90 meter lang alpinbakke, og et skitau som bringer ski— og snowboardkjørere til toppen.

— Det er et mikro-skitrekk som nok egner seg best for barn og nybegynnere. Vi prøver ikke å være større, eller gi inntrykk av det. Vi er lykkelige som små, sier daglig leder Helge Lien til Fædrelandsvennen.

700 i timen

Lien, som er ingeniør av yrke, har tidligere vært daglig leder for et skianlegg i Pennsylvania i USA. Nå får han sin drøm oppfylt i Mandal.

— Jeg vet ikke om noen anlegg lenger sør i Norge som har et slikt komplett program, sier han.

Skitauet har en kapasitet på 700 personer i timen.

— Etter hvert er målet å få på plass et skiband. Det vil ha dobbel kapasitet, sier Helge Lien.

Skal få snøkanoner

Sammen med sin kone Liv Synnøve Lien har han lagt ned rundt 3000 timer på å få anlegget klart. Kona har ansvar for billettsalget, samt vaffel- og kaffesalg i varmestua, mens Helge Lien tar seg av uteområdet.

— På toppen er det en nokså lett bakke, mens det blir brattere i bunnen. Det er første gang vi preparerer denne lia, så vi må nok justere etter hvert, sier Helge Lien, som så sent som forrige torsdag fikk klarsignal fra Agder Energi til å få strøm på anlegget.

— Derfor fikk vi ikke på plass lys og snøkanoner til oppstarten. Men det kommer etter nyttår, sier han.

Foreløpig kan besøkende boltre seg i 30-40 centimeter med natursnø. I tillegg til alpinbakken, er det kjørt opp en 600 meter lang langrennsløype.