KRISTIANSAND: — Ja. nå advarer jeg både kjørende og fotgjengere om at det kan være speilglatt på boligveiene og andre mindre veier, sier oppsynsmann i Ingeniørvesenet i Kristiansand, Jan Ove Tveit.

I morgentimene har han kalt ut folk til å strø, og advarer egentlig mot alle mindre veier der det er kommet mye vann på toppen av is og snø.

— Noen steder ligger det sørpe av is, vann og snø i veien. Andre steder er det vann og is som gjør det fryktelig glatt, sier Tveit og nevner spesielt deler av Vågsbygd som problemområde i morgentimene.

Mye vann i veien

Men også mye vann skaper vansker for Ingeniørvesenet.

— Siden tidlig søndag morgen har vi hatt folk ute for å åpne sluk og kummer slik at vi får vannet unna. Det ser ut til å gå rimelig greit, men enkelte steder er det mye vann i veibanen. Det bør bilistene være obs på, sier Tveit.

Når det gjelder hovedveiene, er det få problemer.

— Disse er stort sett bare og våte og bør ikke by på problemer, sier oppsynsmann Jan Ove Tveit, som regner med at de glatteste veiene vil være strødd i løpet av et par formiddagstimer.

Men naturlig nok, så kan ikke mannskapene fra Ingeniørvesenet være overalt med en gang. Så folk bør opptre forsiktig i trafikken før det er strødd eller isen har smeltet.