FLEKKEFJORD: Nye planer kunne ført til at bolighus på Bukstad på Hidra måtte ha blitt revet for å gi plass til tunnelåpningen. Det har ført til irritasjon blant mange beboere.

Reidar Gausdal. Foto: Arkiv

– De kan jo ikke legge tunnelåpningen og veien her. Hvor skal jeg da bo? Dette er riktignok et gammelt hus, men jeg har skiftet både tak, kledning og bad, sa Mette Falk på Bukstad da Avisen Agder viste henne nye planer.

Over hundre deltok

Under folkemøtet på Hidra skole i kveld møtte et hundretalls beboere på Hidra opp. Dermed var det stappfullt i salen. Beboerne på Bukstad fikk svar de var godt fornøyd med.

– Det har vært opphetede spørsmål om åpningen på Hidra-siden kan flyttes 30-40 meter slik at mer masse kan brukes til industri, men forslaget er oversendt til styringsgruppen. Det er bare en tanke, men det er nokså klart at det er ganske uaktuelt at en ny trasé kan få hus til å gå tapt, sier ordfører Reidar Gausdal til fvn.no.

Mette Flak på Bukstad er også beroliget etter folkemøtet.

– Frykter du for at de skal ta huset ditt?

– Jeg gjør ikke det. Vi må vente og se hva som skjer, sier Flak på telefon til fvn.no.

(Les mer under kartet)

Her skal tunnelen gå.

Vanskelige steinmasser

Prosjektleder i Statens vegvesen, Oddvar Kaarmo, sier at det er bruk av steinmasser som skaper konflikt.

– Som med tidligere store byggeprosjekter finnes det sjelden én løsning. Det er ulike løsninger som er fordelaktige for forskjellige parter. Løsningen som er mest konfliktfylt frigir alle steinmasser til alternativt bruk, sier Kaarmo.

Etter planen skal den nye tunnelen åpnes i september 2013 og arbeidet i felt kan komme i gang mot slutten av året.

– Jeg har orientert om utbyggingsprosjektet fra Hidra til fastlandet. Dette var folkemøte nummer en, hvor vi redegjorde for status i prosjektet og veien videre. Jeg tror det var tilrettelagt med hundre stoler, men likevel måtte noen stå i gangen, sier Kaarmo.

Foruten representanter fra Statens vegvesen og Flekkefjord kommune, stilte også folk fra Multiconsult. Fylkesordfører Thore Westermoen deltok også, og benyttet anledningen til å gratulere Hidra med den kommende tunnelen.