KRISTIANSAND: – De to vitnene vi vil ha tak i er begge kvinner. Den ene er en kvinne på cirka 20 år. Den andre kvinnen er noe eldre. Begge sto på busstoppet på toppen av Øvre Ringvei forrige mandag og skulle ta bussen til byen som gikk fra stedet klokka 09.10. Vi ber begge disse om å melde seg for politiet, sier politiadvokat Ingrid Thorsen.

Politiet har flere vitner som enten er avhørt eller som har meldt seg, og som skal avhøres om det som skjedde da den ni år gamle gutten ble voldtatt bak trafokiosken i Øvre Ringvei for vel en uke siden.

– Alle har hatt opplysninger som er av betydning for etterforskningen, sier politiadvokaten.

Et avhør

Den siktede 17-åringen, som blir 18 år i neste måned, er foreløpig bare avhørt en gang. Dette avhøret ble gjort med lyd og bilde. Dette muntlige avhøret skal skrives ut og gjennomgås nærmere av politietterforskerne. Foreløpig har ikke den siktede bedt om å bli avhørt på nytt, og politiet har heller ikke anmodet om flere opplysninger fra gutten.

En spesialhund fra Bergen har vært på åstedet.

– Politihunden markerte på åstedet funn som er samlet inn av våre kriminalteknikere. Hva som ligger i disse funnene vet vi foreløpig ikke. Vi vet ingen ting foreløpig om betydningen av de beslag og de funn som er gjort, og hva de inneholder, sier Thorsen.

Venter på svar

Om en uke går fengslingsfristen for 17-åringen ut. Undersøkelsene fra Kriminalpolitisentralen og Rettsmedisinsk institutt foreligger ikke ennå.

– Vi håper å få noen svar, men vet ikke med sikkerhet hva vi kan få. Fortsatt er det noen prøver igjen hos oss som skal sendes videre.

Politiet har heller ikke fått resultatene fra sykehuset som undersøkte overgrepsofferet.