ARENDAL: — Det eneste som er sikkert er at Arendalsuka ikke blir arrangert de dagene det var tiltenkt, sier fylkesmann Øystein Djupedal i Aust-Agder.

Han er en av initiativtakerne til arrangementet som skulle gått av stabelen torsdag og fredag neste uke.

Arrangørene har hatt som mål å etablere sommerens viktigste møteplass for samfunnstoppene i Norge, og å gjøre dette til startskuddet på valgkampen hvert valgår fremover.

Partilederdebatt

Alle partilederne, bortsett fra Jens Stoltenberg, har tidligere bekreftet at de kommer til arrangementet. Hvor de blant annet skulle delta på den første partilederdebatten før høstens valg.

I dag ble det kjent at de politiske partiene har bestemt seg for å utsette valgkampen til midten av august.

Kanskje nytt tidspunkt

— Dette vil bety at Arendalsuka i beste fall blir utsatt, hvis det ikke må avlyses helt. Dette er et politisk arrangement som vi er avhengig av å ha med partiene, sier Djupedal.

Styringsgruppa i Arendalsuka har mandag hatt møte om hvorvidt de skal gjennomføre arrangementet, med tanke på terroren i Oslo og på Utøya.

— Vi har nettopp sendt ut brev til alle partisekretærene og venter på tilbakemelding. Vi jobber for å finne en løsning, forteller prosjektkoordinator Knut Moestue i Arendal kommune.

— Vi ser alvorligheten i det som har skjedd nå. Og vi har forståelse for at det er noe annet som er i fokus enn valgkamp akkurat nå.