KRISTIANSAND: Fremskrittspartiets eneste ordfører på Sørlandet, Alf Gottfred Møll mente på fvn.no at partiet har en kjempeutfordring med egen retorikk.

– Jeg er ikke enig med Alf Gottfred Møll, sier Tor S. Utsogn som er gruppeleder for partiet i bystyret i Kristiansand. Han mener partiet opptrer saklig og ryddig i innvandringsdebatten.

— Denne debatten får vente. Nå handler det om ofrene og deres familier, sier stortingsrepresentant Åse Michaelsen fra Mandal, som ikke vil kommentere utspillet til partikollegaen i hjembyen.

Ikke retorikk

Utsogn er imidlertid helt klar:

– Frp tar opp viktige, men vanskelige temaer som innvandring og kulturendringer. Vi bruker en direkte talemåte, men jeg føler ikke at vi har tråkket over grensen. Men vi snakker klart og tydelig. Og så har vi et annet synspunkt enn de andre partiene. Og jeg tror det er det som skaper støy fra andre politikere i andre partier, sier han.

– Så det er standpunktet deres som skaper støy, ikke retorikken?

– Ja. Det aller meste av debatten rundt integrering, innvandring og islam fra Frp er saklig, veloverveid og godt dokumentert, sier Utsogn.

Ikke kritikk

– Folk forstår hva vi snakker om. Og det er hele hensikten med politikk. Vil vi advare mot noe som er et problem i samfunnet, må vi snakke slik at vi får fram hva problemet er, sier Utsogn, som også presiserer at han ikke vil kritisere Alf G. Møll for utspillet hans.

– Til og med Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet har sagt at man ikke skal kritisere Frp for sin politikk oppe i alt som har skjedd den siste uken. Jeg ser ingen grunn til at vi skal gjøre det selv, sier Utsogn.