MANDAL: Rådmannen i Mandal mener stedet brøt skjenkebestemmelsene en junifredag i sommer. I følge en detaljert rapport skal en person ha sluppet inn selv om han var overstadig beruset. Daglig leder Jann Kristian Lid sier saken er på grensen til det latterlige.

Saken skal opp i kommende driftsstyremøte.

Detaljert

I den detaljerte rapporten om hva som skjedde heter det at en mannlig gjest som støttet seg til en kvinne ble gitt adgang til skjenkestedets uteservering. Etter hvert gikk han innendørs. Men før han kom så langt støtte han inn i veggen. I følge skjenkekontrolløren skal vedkommende ha drukket innendørs.

"Da gjesten forlot skjenkestedet kl. 02.58 måtte han støtte seg til bordet og rekkverket da han skulle gå ut. Han fikk hjelp av en kamerat til å stå på beina", heter det i rapporten.

Rådmannen mener dette er er brudd på alkoholforskriftens § 4-1 som sier at " personer som er åpenbart påvirket av rusmidler må ikke gis adgang til skjenkestedet og at bevillingshaver har plikt til å sørge for at åpenbart synlig beruset person forlater skjenkestedet".

Overfor driftsstyret anbefaler han at stedet mister bevillingen i to uker, og at det kan skje på et tidspunkt Bryggekanten selv bestemmer.

Alt for strengt

Daglig leder Jann Kristian Lid i Bryggekanten reagerer sterkt på innstillingen fra rådmannen. – Jeg var selv på jobb denne kvelden. Jeg slapp helt riktig inn vedkommende, men ba han sitte og slappe av litt før han skulle gå hjem. Han fikk ikke noe mer å drikke, sier Lid.

Han sier at det å miste bevillingen er svært alvorlig for en restaurant, og at han føler dette er alt for strengt. Han mener det burde holde med en advarsel. – Jeg føler denne saken er på grensen til det latterlige og jeg vil ikke finne meg i dette uten videre, sier Lid.