KRISTIANSAND: Det var natt til søndag 3. oktober i fjor at skjenkekontrollen avla Javel Pub et besøk. I løpet av tiden kontrollørene var på utestedet ble det avdekket brudd på alkoholforskriften, i form av en kvinne som var ”åpenbart beruset”. Til tross for dette fikk kvinnen fortsette å drikke sin øl, og ble ikke raskt nok bedt om å forlate lokalet.

Ifølge alkoholforskriftens bestemmelser skal personer som er åpenbart påvirket av rusmidler ikke gis adgang til skjenkesteder. Dersom en slik person likevel befinner seg på skjenkestedet, plikter innehaver å sørge for at personen forlater stedet.

— Javel Pub blir tatt oftere i kontroller enn andre, og derfor mister de nå bevillingen over en lengre periode, sier Kim Henrik Gronert, avdelingsleder kontor for skjenkesaker.

Som følge av utestedets brudd på alkoholforskriften mister de nå skjenkebevillingen i fire uker. Inndragelsen ble i utgangspunktet vedtatt 20. desember i fjor, men Javel Pub har klaget både til Formannskapet og Fylkesmannen, uten å få gehør for sine argumenter.

Sist gang Javel Pub mistet skjenkebevillingen var etter en episode i 2009. Den gang ble straffen to ukers inndragelse.