OSLO: — Folk i alle aldere opplever utfordringer knyttet til personvern. Noen kan ha blitt hetset på en blogg, og opplever sjikanen ubehagelig. Andre kan ha funnet et ubehagelig bilde av seg selv, og ønsker å få dette slettet. I disse tilfellene kan vi hjelpe til, forteller Lars-Henrik Paarup Michelsen til fvn.no.

Han er en av to rådgivere som skal arbeide ved den nye tjenesten, som er administrert under Datatilsynet. Tjenesten skal kun være rådgivende.

Tjenesten får domenet slettmeg.no. Domenet er ennå ikke aktivt.

— Tanken er at tjensten skal være et lavterskelsorgan. Vi skal være tilgjengelig via mail og telefon. Hvis folk henvender seg til et nettsamfunn uten å få svar, så kan vi hjelpe til slik at det går litt raskere. Vi hjelper også til praktisk, for eksempel hvis noen ønsker å slette en profil, sier Paarup Michelsen.

- Ikke nødvendigvis ondsinnet

Han påpeker at informasjon som publiseres på internett kan oppleves som ondsinnet, selv om det ikke var ment slik.

— Det kan hende at informasjonen ikke var ment som ondsinnet. Folk kan føle seg krenket, uten å ha grunn til det. I de juridiske tilfellene, så kan vi vise vedkommende hvilke lover som er brutt og hvem som kan kontaktes.

- Skal bruke sunt bondevett

Paarup Michelsen understreker at den nye tjenesten ikke er et sensurorgan.

— Vi skal prøve å styre unna juss, og finne frem til løsninger ved hjelp av sunt bondevett. Vi skal drive en rådgivings- og veiledertjeneste, sier han.