MANDAL: – Hunden gikk trolig i forsvarsposisjon på grunn av spark og høye rop, sier 23-åringen til Dagbladet.

Det var sist onsdag ettermiddag at mannens franske mastiff og to andre hunder av blandingsrase gikk til angrep og skadet tre personer på en lekeplass på Frøysland i Mandal. Det var en to år gammel gutt, hans mor og onkel som ble skadet. Moren og gutten måtte på sykehus på grunn av bittskadene.

23-åringen hevder at han var sammen med de tre hundene, hvorav den ene eies av hans bror, i hagen hjemme. Han sier at han ga hundene en kommando for at de skulle bli tatt bilde av. Da skal Marko, som er mastiffens navn, ha stukket av over gjerdet på et sted som er lavere enn vanlig.

Han påstår videre at familien som var på lekeplassen ble redde, kom med hyl og spark, noe som skal ha trigget hunden til angrep.

Når Dagbladet spør om han ikke forstår at folk kan bli redde for så store hunder, sier han: – Ja, men ikke at de opptrer som de gjorde.

På spørsmål om at to-åringen ble bitt i ryggen, sier 23-åringen at det trolig skjedde det fordi kvinnen holdt barnet opp foran seg. – Det var nok en feil fra hundens side, sier han.

Udokumenterte påstander

I følge et oppslag i dagens utgave av avisa Lindesnesskal noen ha avbildet en treningsplass i skogen der hundeeieren bor. I oppslaget hevdes det udokumentert at det var hundeeieren til saken fra onsdag som skal ha trent hundene til å angripe her i skogen.

Til NRKopplyser politistasjonssjef Bjart Gabrielsen at de vil undersøke disse påstandene.

Fædrelandsvennen har over flere dager hatt kontakt med hundeeieren som sier han er nedbrutt og har fått fysiske plager som følge av saken. Han er opptatt av å få fram at hundene ikke har vært aggressive før denne hendelsen.

Han har også ville få fram at han har en venninne som har en sønn som ikke lenger er redd for hunder som følge av lek med Marko.

Hele hans familie står bak 23-åringens holding til saken.

Avgjøres denne uka

Stasjonsleder ved politistasjonen i Mandal Bjart Gabrielsen sier det vil komme en avgjørelse om hvorvidt hundene skal avlives i løpet av uka.

– Vi er veldig klar over at opinionen mener de må avlives, og jeg er jo enig i det. Men vi må ha dokumentasjon om hva som faktisk skjedde, sier han.

Ifølge Gabrielsen holder politiet derfor på å avhøre vitner og ha rundspørringer i området.

– Det er behov for å få mer oversikt over hendelsesforløpet. Både siktede og fornærmede har beskrevet det ulikt og sak har høy prioritet, sier han.