HOVDEN: Aktor, politiadvokat Arne Kjønstad, ba i formiddag lagmannsretten dømme Arne Emil Skare til ubetinget fengsel i 30 dager.

— Mangler troverdighet

I tingretten ble straffen betinget fengsel i 30 dager og 25.000 kroner i bot.

Viste til løgner

Politiadvokaten henvendte seg til lagmannsretten og sa at Arne Skage ikke hadde troverdighet i denne saken. Kjønstad viste blant annet til de mange løgnene Skare har brukt.

– Det var også interessant at organisten i menigheten i sin vitneforklaring reagerte på den manglende troverdighet, da Skare forsøkte å sverte den tidligere sognepresten, sa Kjønstad.

- Tydeligere motiv

Han sa at den samlede bevisbyrde i saken tilsier en fellende dom og at motivet Skare har hatt for å levere falske anmeldelser og arrangere en utforkjøring med egen bil nå var tydeligere enn da tingretten behandlet saken.

– Skare var lite motivert for å jobbe i Valle. Han strakk ikke til. Han hadde tatt på seg for store sko, og oppkonstruerte hele trusselsaken i et forsøk på å flykte fra Valle med flagget til topps, hevdet Kjønstad.

Politiadvokaten mente at de oppkonstruerte forholdene Skare anmeldte og demonstrasjonstoget til støtte for ham viste at han holdt hele bygda for narr.

Retten har nå pause før forsvareren skal til på sin prosedyre.