VENNESLA: Det var 04.15 i natt at den første meldingen tikket inn til politiets operasjonssentral. Meldingen lød på at to søppelcontainere stod i full fyr ved Pizzabakeren i Venneslaveien på Vikeland. Både brannvesen og politi rykket ut til stedet.

— Når vi da kommer opp så viser det seg at det stod nok en dunk og brant like i nærheten. I tillegg ble det funnet en gassbeholder som stod og lakk i en undergang ved Venneslaveien/Bjørkelivegen, sier operasjonsleder Jon Kvitne, ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Brannvesenet gjør i følge Kvitne et godt stykke arbeid med å få kontroll på gasstanken. Det som imidlertid overrasker både politi og brannvesen er at ved nærmere underøkelse av gasstanken kan det se ut som om noen har forsøkt å sette fyr på gassen.

— Brannvesenet sier at det kunne gått virkelig galt om man hadde lykkes med å sette fyr på gassen. Det kunne blitt en stor eksplosjon, sier Kvitne.

Politiet setter naturlig nok nattens hendelser i Vennesla i sammenheng. Det er også gjort observasjoner av personer sett i området, samt sikret en del spor. Saken kommer til å bli tatt videre utover dagen, og da vil også krimteknikere bli koblet inn.