ARENDAL: Politiet i Arendal har ventet lenge på sin nye 28 fots Rayglass Protector. Og venter gjør de fortsatt.

Rundt pinse skulle man få båten utlevert på kaia i Kristiansand, men lav bemanning førte til at utleveringen måtte utsettes til 3. pinsedag. Da var allerede streiken et faktum.

Aldri sendt

Idet streiken ble avblåst, ville man hente protectoren, som er av samme type som kristiansands— og lillesandspolitiet benytter. Den nye båten har hardtop og annen motorytelse, ellers er det samme skrog.

- Båten kom aldri til Kristiansand, den står fortsatt i Bremerhaven. Vi har vurdert å hente den selv, fordi vi ikke visste hvor lenge streiken ville vare, forteller politioverbetjent Torstein Pihlmann ved Arendal politistasjon.

Speditøren, DFDS Lys Line, ønsket nemlig ikke å betale den daglige leien for å bli stående med gods på havna under streiken. Det er bestemmelser om ”force majeure”, ekstraordinære hendelser, som trer inn i slike tilfeller.

Havna kan ikke lastes for at de ikke får utlevert varene, og speditør eller kunde må betale døgnleie.

Fortsatt usikkert

Nå har båtsesongen knallet i gang for fullt, og politiet skulle gjerne hatt sin nye båt på vann.

— Vi får se, det er foreløpig uklart når vi får den opp hit, sier Pihlmann.

Rykter skulle ha det til at containeren på kaia til alles overraskelse var tom, men det kan Pihlmann avkrefte.

— Båten blir sendt på flak, dvs stående åpen på containerbunn. Jeg må legge til at DFDS Lys Line har stått på og gjort alt de kunne for å klare å levere båten til oss, forklarer han.