STJÅLET: Leander (3) står ved siden av plassen der lavvoen sto til naturgruppa i Liantjønn barnehage. Nå ligger bare stolpene igjen slik tyvene forlot barnehagen. Foto: Jan Oddvar Eide
UTEN TAK: Her kommer Matheo bort til Even og Erle på benken. Da de gikk i barnehagen sist torsdag var benkene inne i lavvoen. Nå er den stjålet og naturbarnehagen er uten tak før høststormen setter inn for fullt. Foto: Jan Oddvar Eide
TRAMPOLINEN: <b> Tuva (3½), </b><b>Maren (5), </b><b> Hermine (4) og </b><b>Tomine (4) er lei seg for at også trampolinen ble stjålet. Den var nemlig veldig gøy å leke i. Den delen av trampolinen som tyvene etterlot, virker ikke.</b> Foto: Jan Oddvar Eide

KRISTIANSAND: Den er grønn med vindu. Og med seks små hull, hvert av dem akkurat stort nok til at en fem år gammel finger såvidt kan komme gjennom og vinke til dem som er på utsiden.

— Jeg ble veldig, veldig sint, sier Noah Sebastian på spørsmål om hva de vil si til tyvene.

LAVVOEN: Slik så den stjålne lavvoen ut. Foto: Liantjønn barnehage

Leander og Tobias ble lei seg. Men alle tre er enig om at tyvene godt kan komme tilbake med lavvoen deres.

Dekkdekktiver

Tyveriet har satt sine tydlige spor i naturgruppa Storm. Flere har drømt om tyvene. Og på dagtid har det dukket opp mange dekkdekktiver (eller detektiver som noen også kaller dem) som er i sving.

— Se på dette sporet, sier Even (5½) og ser svært mistenksomt på en gummistropp som kan settes i forbindelse med lavvoen som er forsvunnet.

— Noen har mistanke om at det er maur som har stukket av med lavvoen, sier assistent Aud Kirsten Stedjan.

— Andre foreslo skogstroll, forteller Ole Larsen.

— Flere av barna speider etter tyver i svart- og hvitstripede klær, forteller han.

— Og et av barna mente bestemt at det måtte være bestemoren som hadde tatt den, sier Aud Kirsten Stedjan.

Forunderlig

Lavvoen ble sydd spesielt for barnehagen i sin tid. Verdien ligger mellom 10.000 og 12.000 kroner.

Naturgruppa er forundret over tyveriet.

— Vi har aldri hatt tyveri herfra før. Ikke hærverk heller. Og dette stedet blir brukt av foreldre i området i helgene og på kveldene. Speideren bruker det også. Og alle har behandlet stedet fint og vært flinke til å rydde opp etter seg i de åtte årene vi har vært her, forteller Aud Kirsten Stedjan i barnehagen.

Har noen sett noe?

— Vi lurer veldig på om noen kan ha sett noe, sier Ole Larsen i barnehagen, som håper vitner kan melde fra til politiet.

Lavvoen er stjålet mellom forrige torsdag og tirsdag denne uka. I helgen har det vært håndballturnering i Sukkevannshallen. Barnehagen håper noen som har deltatt der kan ha sett noe som kan gi politiet et spor å gå etter.

— For teltduken til lavvoen er stor. Diamteren er seks meter - høyden rundt fire meter. Tviler på at noen klarer å få med den uten at noen ser noe, sier Larsen som legger til at tyvene også har tatt kniv, sag, brannteppe, tau, lykt og slike ting som barnehagen hadde liggende i en kasse på stedet, i tillegg til trampolinen.