TRAFF BUSSEN: En av rakettene som ble skutt opp ved rundkjøringen på Flekkerøy treffer her bussen. Nettbuss Sør frykter at raketter skal komme inn i bussen. FOTO: fvn.no-tipser Foto: Fvn.no-tipser

KRISTIANSAND : Kl 01.25 natt til lørdag fikk politiet nok en gang melding fra naboer ved rundkjøringen på Flekkerøy. De klagde på raketter som hadde blitt skutt opp ved husene.

Hendelsen føyer seg inn i en serie av bråk og hærverk de siste ukene. Politistasjonssjef Svein Erik Olsen ved Vågsbygd politistasjon opplyste fredag at situasjonen har eskalert de siste ukene.

Må ta ansvar

Svein Erik Olsen sier at ungdommene på ingen måte har politiets aksept for å holde på med fyrverkeri.

– Det er ulovlig og det vanker store bøter for de som blir tatt for dette. Vi prøver så godt vi kan å gjøre noe med det, men det er hele tiden et prioriteringsspørsmål, sier han.

Olsen mener foreldre må ta langt mer ansvar for hva barna deres holder på med. Han oppfordrer voksne til å gå natteravn på øya.

– Det er forbanna dårlig gjort av foreldrene å ikke stille opp. De vet jo hva barna deres driver med og det burde de ta tak i, sier han.

Mot bussene

Bilder som fvn.no har fått fra en tipser, viser hvordan en av rakettene som er blitt avfyrt ved rundkjøringen treffer en av bussene til Nettbuss Sør. Bildene er trolig tatt forrige helg.

— Dette er et gjentakende problem som vi ser svært alvorlig på. Dette utgjør en stor risiko for både passasjerer og sjåfør, sier Ole Martin Roland, regiondirektør i Nettbuss Sør.

Han sier at det blir skutt med raketter både direkte mot bussene og under bussene.

— Skulle disse rakettene komme inn gjennom en rute eller døren, så kan du jo selv tenke deg konsekvensen, sier Roland.

Nettbuss Sør bruker både uniformerte og sivile vakter som har mulighet til å gripe inn ved kritiske situasjoner på bussen.

Hva mener du om problematikken på Flekkerøya? Da debatten under.

OBS! Krenkende innlegg vil bli fjernet.