OGGEVATN: Søndag forsvant mobildekningen fra Oggevatn i Birkenes kommune. På Ogge Gjesteheim skaper det store problemer.

— Det er midt i turistsesongen, og det er masse turister her, forteller Åse Omestad, daglig leder på Ogge Gjesteheim. Hun sier at kundene har måtte kjøre til Vennesla for å få tatt ut kontanter, siden betalingsterminalen er koplet opp mot mobilnettet.

— Det har vært veldig frustrerende både for oss og for våre gjester, forteller hun. For tiden bor mellom 30 og 40 gjester på Gjesteheimen. Omestad er fortvilet over at hun ikke har fått noen svar fra Telenor på når dekningen er tilbake.

— Det har vært den største frustrasjonen, sier hun.

Dekningen skal snart være tilbake

Telenor sier at reperatører nå er på stedet, og at de tror dekningen er tilbake klokken 4 i ettermiddag.

— Årsaken til at dekningen forsvant er ukjent, men det antydes at det har en sammenheng mellom skogbrannen i forrige uke og værforholdene i etterkant, sier Knut Sollid, informasjonssjef i Telenor. Han medgir at det har tatt for lang tid å reparere feilen.

— Det burde ikke ta så lang tid, og jeg har full forståelse for frustrasjonen som mobilkunder og bedriftskunder med betalingsterminal føler, sier Sollid.