KRISTIANSAND: — Vi skal ha det gøy og bli kjent med nye folk, forteller Kristina Olsson Fra Flekkefjord videregående som svingte seg på plenen sammen med flere hundre russ som strålte om kapp med lyd og lys fra gigantanleggene i russebilene.

Sammen med venninnen Lena Omdal har hun akkurat møtt Knut André Hvammen fra Katedralskolen Gimle (KKG).

Fest

— Dette blir en kjempefest, forteller de og tar oss med til anlegget som trigger danseglade og nyutsprungne russ fra hele landsdelen.

— 150.000 har det kostet, forteller Simen Jensen fra Vågsbygd videregående, som har innredet russebilen "Mårnings Vågsbygdrussen". Bak bilen er dens egne hjemmesnekrede bar, som transporteres med på egen henger. På taket er det plantet en egen generator. I bakdøren er det en innebygd datamaskin som styrer forsterkerne som fyller hele døråpningen bak på russebussen.

Og bak høytalerne fylles parkeringsplassen av unge, festklare og danseglade russ som rister av seg 12 års skolegang i høylytt fellesskap.

Treffet

«Sørlandstreffet» omfatter både Bendiksbukta og Odderøyhallen på Odderøya. Treffet begynner fredag ettermiddag og varer til søndag. På programmet står blant annet konserter i Odderøyhallen, van-konkurranser, volleyball, skolekonkurranser og et forsøk på verdens største skattejakt.

Sikkerhet

Russepresidenten lover å ha sikkerheten i høysetet under hele treffet.

– Sikkerheten er sterkere enn noen gang. Vi har leid inn 16 profesjonelle vakter i tillegg til våre egne vakter så vi er godt bemannet, sier Vegard Launes. Han tror på en god og hyggelig atmosfære på Odderøya.

I de første kveldstimene var det sol og rolig stemning på Odderøya. Riggingen til kveldens konsert pågikk for fullt, mens de første festklare russen parkerte doningene sine på plassen. Det store innrykket er ventet i ti-ellevetiden i kveld.

Send inn dine bilder av russebiler med mer eller mindre festlige navn til 03811