AGDER: — Man kan få frysninger av mindre. Høyeste hastighet var 160 kilometer i 100-sonen ved Lillesand første påskedag. Huff, sier distriktssjef i UP, Øystein Krogstad til fvn.no.

Likevel er han fornøyd med påsketrafikken:

— Vårt mål er ingen skadde og ingen drepte. Det er det viktigste – og formålet med hele kontrollregimet vårt. Og det oppnådde vi. Derfor er jeg glad, sier den lokale UP-sjefen.

Som vanlig ble kontrollene annonsert og fortalt om i media på forhånd. Det burde ikke være noen hemmelighet at UP kontrollere E 39 og E 18, samt riksvei 9 opp Setesdal, riksvei 42 på tvers av Agder og riksvei 415 mot Åmli. Likevel greide sørlendingene å brase rett forbi laseren i altfor stor fart.

- Hva synes du om intelligensen til sørlendingene når de kjører rett inn i forhåndsannonserte kontroller?

— Jeg har gjort meg mine tanker, vi har snakket om det. Mer tør jeg ikke si om den saken. Sjåførene er blide og hyggelige, selv om de blir tatt. Mange sier de ”glemte seg”. De fleste hevder de ikke var klar over hvor fort de kjørte, sier Krogstad.

Krogstad tror gjennomsnittsfarten kan ha vært høyere enn vanlig denne påsken.

— Vi hadde lite kø til fjells. Når det er mindre trafikk, blir det flere som øker farten, dessverre, sier han.

UP har til sammen hatt 25 kontroller tre dager i palmehelgen og de fem dagene i påskehelgen. Flest forelegg ble skrevet ut på E 18, hvor trafikken er høyest. På riskvei 9 opp Setesdal ble det skrevet ut 67 forenklede forelegg.