KRISTIANSAND: — Da vi var oppe for å gi muntlig stoppordre, opplyste arbeiderne at de var i ferd med å bygge parkeringsplass. Det er alvorlig når vi på denne måten blir satt sjakk matt, uttaler saksbehandler André Berntsen i plan- og bygningsetaten.

Nå er den åpne, snødekte plassen stengt av med gjerder, mens etaten vurderer – og trolig gir – pålegg om tilbakeføring og overtredelsesgebyr for ulovlig inngrep (inntil 50.000 kroner).

- Ikke forsvarlig

Før sommeren avslo byutviklingsstyret søknaden om 46 nye p-plasser ved Meny-butikken på Grim Torv. Likevel har lastebiler og anleggsmaskiner jobbet på høygir i høst.

Ove Svendsen Foto: Arkiv

— Det har grodd igjen, og det var ikke forsvarlig å ha det sånn. Jeg har ikke gjort annet enn det jeg kan gjøre med ei privat tomt, hevder butikk- og grunneier Ove Svendsen overfor Fædrelandsvennen.Svendsen, som også er medeier i bedriften Maxi Catering, sier han trengte arealet til snølagring. Både et falleferdig skur og vegetasjonen på tomta kunne utgjøre en fare for ferdsel på stedet, mener han.

Til kommunen har han, via advokat, opplyst å ha engasjert entreprenør for å grave opp og planere rundt 300 kubikkmeter jordmasser, mens tilsvarende mengder stein og grus ble tilkjørt. Et lastebillass tilsvarer rundt ti kubikk.

— Du burde vel søkt, det er jo et stort tiltak?

— Ikke for meg, og loven sier jo at man skal ivareta sin eiendom på en forsvarlig måte. Men hvis det er gjort feil, må jeg rydde opp i det.

FIKK AVSLAG: Den åpne plassen ved Møllevannsveien ligner i dag til forveksling en parkeringsplass, noe grunneier fikk avslag på å anlegge tidligere i år. Foto: Tore Andr Baardsen

Bardust på NorgesgruppenNorgesgruppen Eiendom er medeier til eiendommen, og leier Meny-lokalene av Svendsen. De beklager overfor kommunen at han har tatt seg til rette og iverksatt arbeider uten deres viten og vilje.

— Vi ble veldig overrasket over dette og måtte med en gang beklage overfor kommunen. Nå må vi ha et møte med ham for å avklare hva som skjer videre, opplyser adm.dir. Thor Usterud i Norgesgruppen Eiendom Agder AS.

Ifølge etaten fremsto tomta tidligere som en hage, området er definert som svært viktig i forhold til naturmangfold.

Eiendommen er godkjent for 33 boenheter i en eldre reguleringsplan, men disse planene ligger på is. Nå risikerer både grunneier og entreprenør å måtte punge ut og flytte tilbake masser.

— Jeg håper ikke sunn fornuft har avgått ved døden, kommenterer Svendsen overfor Fædrelandsvennen.