Politibetjent Øystein Jørgensen (t.v.) og politioverbetjent Geir Hansen. Foto: Hallgeir Oftedal

KRISTIANSAND: En del etterforskning gjenstår. En av de siktede blir forøvrig overført fra varetekt til Skerfheimkollektivet i Vestfold som en del av oppfølgingen.

— Denne gutten har behov for oppfølging, og han var så ruset under de to ranene har deltok i at han snautt nok husker hva som har skjedd, sier politibetjent Jørgensen.

Politibetjent Øystein Jørgensen (t.v.) og politioverbetjent Geir Hansen. Foto: Hallgeir Oftedal

Utbyttet ved ranet på Scandic hotell var 1500 kroner og Budget 1700 kroner. Det viser hvor lite kontanter som er tilgjengelig på slike steder, sier politibetjent Øystein Jørgensen.

De to hotellranene i Kristiansand i forrige uke har skapt uro og usikkerhet for de ansatte som jobber i hotellbransjen. Det bekrefter politioverbetjent Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon til fvn.no.

— Vi vet av erfaring , for eksempel ved ran av banker og bensinstasjoner, at det i ettertid av slike hendelser brer seg en usikkerhet blant de ansatte. Det viktigste bidraget politiet kan gjøre er å få til en rask oppklaring av slike saker og pågripe gjerningsmennene. En rask oppklaring bidrar også til en sterk allmennprevensjon , ved at potensielle ranere blir kjent med at dette er saken som politiet prioriterer, sier Hansen.

Han forteller at det i etterkant av ran oppstår et informasjonsbehov hos de som jobber direkte og indirekte i tilknytning til for eksempel en hotellresepsjon eller en bensinstasjon.

– Politiet pleier å møte de ansatte og ledelsen etter slike ran for å fortelle om etterforskningsstatusen og fremdriften i etterforskningen. Det skal vi gjøre i morgen i forhold til hotellranene i Kristiansand i forrige uke, sier Hansen.