Hva synes du om forslaget? Si din mening under artikkelen.

KRISTIANSAND: — Jeg kom på dette i dag tidlig, etter å ha lest at de har gjort dette i Vilnius i Litauen, sier Bergstøl Andersen til fvn.no.

Ordningen der ble innført i helgen, melder svenske TV4. Bergstøl Andersen mener folk som gir penger til tiggere i Kristiansand bør få et forelegg på 4500 kroner.

— Jeg tror en slik ordning vil virke veldig forebyggende. Folk vil tenke seg om før de gir penger, og på den måten vil man gjøre det vanskeligere for kyniske bakmenn, sier Bergstøl Andersen.

Tror tiggerne vil forsvinne

Fvn.no har tidligere skrevet at Ada Ingrid Engebretsen, som forsker på rumenske tiggere i Norge, mener det ikke er kriminelle nettverk som organiserer tiggerne i Norge.

— Dette er det delte meninger om. Blant annet har redaktøren i =Oslo reist i Romania, og han mener helt klart at tiggingen er styrt av bakmenn. Det som er utfordringen, er at politiet ikke etterforsker dette. Dermed får vi ikke vite det sikkert, sier Bergstøl Andersen.

- Hvilke konsekvenser tror du det vil ha dersom en slik ordning blir innført i Kristiansand?

— Jeg tror at hvis det blir innført i Kristiansand, men ikke i andre byer, vil tiggerne forsvinne til andre byer. Da kommer effekten, og flere byer vil innføre det samme, svarer Bergstøl Andersen.

- Er ikke dette å flytte problemet?

— Nei, jeg tror at hvis flere vil iverksette tiltaket, gjør det at vi får færre tiggere.

Lov med mat og klær

- Hva tenker du om at man ved en slik ordning gjør folk som har gode hensikter, til kriminelle?

— Jeg tror dette vil ha en preventiv virkning, og det vil gjøre at folk tenker seg om før de gir til tiggere som er styrt av bakmenn. Det vil jo også få flere til å gi til organisasjoner som hjelper tiggere, for eksempel Frelsesarmeen, sier han.

Bergstøl Andersen mener det bør være lov å gi tiggere mat og klær, og foreslår å sette opp konteinere slik Fretex har i dag, der folk kan levere klær.

— Jeg tror ikke tiggerne er interessert i mat og klær, forklarer han.

Steinar Bergstøl Andersen, som også er representant i fylkestinget, vil sammen med bystyrerepresentant Sissel Andersen (Frp) ta opp forslaget i neste Frp-styremøte. Han håper dette vil munne ut i en interpellasjon i bystyret, samt at det blir vedtatt som offisiell politikk for Frp Kristiansand.

Hva synes du om forslaget? Si din mening under.