ARENDAL

— Vitneobservasjoner er veldig viktig i denne saken. Vi er helt sikre på noen har sett noe, sier politiadvokat Leif Aleksandersen i Agder politidistrikt.

Kvinnen som skal ha blitt overfalt tok ut penger fra minibanken utenfor Nordea klokken halv tre natt til søndag. Deretter gikk hun inn i gågaten i retning Torvet, før hun tok inn Friholmsgaten mot McDonalds og kulturhuset.

— Like før McDonalds ble hun tatt tak i og dratt inn i et smug. På McDonalds er det en del folk på dette tidspunktet, så det er nødt til å være mennesker som har sett henne, sier Aleksandersen.

Han ber folk som har sett noe påfallende mellom klokken 2.30 og 3.15 om å melde fra til politiet. Voldtekten skal ha skjedd rundt 3.30. ## Håper på dna-profil

Kvinnen har gitt en beskrivelse av gjerningspersonen. Mannen skal være rundt 175 centimeter høy og mørk i huden.

Politiet har innhentet materiale fra åstedet og fra kvinnen i håp om å finne dna-spor fra overfallsmannen.

— Dette materialet er sendt til Folkehelseinstituttet for analyse. Vi håper at vi får profiler som er gode nok til å kunne identifisere personen, sier Aleksandersen.

Politiet vil også gå gjennom to andre voldtektssaker som fremdeles er uoppklarte. Det er foreløpig uklart om det er noen sammenheng mellom de tre.

— Det vet vi ikke. Vi har ikke noe konkret som tyder på det. Men det er naturlig å undersøke alle sakene. I Kristiansand ble det nylig tatt en person som kunne knyttes til tre voldtekter, sier Aleksandersen.

Tre voldtekter

Natt til fredag 3. juni skal en kvinne i midten av 20-årene ha blitt overfalt og voldtatt i et smug på Tyholmen. Tre menn skal ha vært involvert i voldtekten, men saken ble henlagt på grunn av manglende opplysninger. Natt til søndag 28. august skal en kvinne i 30-årene ha blitt overfalt og voldtatt i smuget mellom utestedene Havnepuben og Sisters.

Gjerningspersonene i alle tilfellene er beskrevet som utenlandske av utseende.

— Har dere dna-profiler i de andre sakene?

— I den ene har vi ikke det. Den andre er jeg litt usikker på, sier Aleksandersen.