SØGNE: 25 år etter at Søgne og Songdalen lensmannskontor flyttet fra Brennåsen til Tangvall, flytter de nå motsatt vei. Fra nyttår inntar lensmann Terje Pedersen og hans tjenestemenn nye kontorer i underetasjen på Brennåsen senter.

— Ringen er sluttet. Vi er veldig godt fornøyd. Det har vært en lang prosess, sier lensmannen til fvn.no.

I dag holder lensmanskontoret til i lokaler som eies av Søgne og Greipstad sparebank, sentralt på Tangvall. Tjenestebilene må parkeres 100 meter unna, og lokalene er fordelt på flere etasjer.

Garasje

— Banken har behov for utvidelse og vi har hatt et ønske om å modernisere. Med den utstyrsmengden vi må ha med ut på patrulje, er det lite tilfredsstillende å ikke ha lokaler i tilknytning til en garasje. Noe måtte gjøres, sier Pedersen.

De nye lokalene, hvor Bruktbutikken nå holder til, har garasje og alle rom på en flate. En del av vinduene vender ut mot E 39. — Kontorene tilfredsstiller våre krav til spesialrom, garasje og bekvemmelighet. Beliggenheten er operativt og geografisk bra. Vi får kontor midt i distriktet, og kort avstand til E 39, sier Pedersen, som ikke har problemer med å se positivt på flyttingen.

— Dette var nødvendig for utøve en polititjeneste så effektivt som mulig, sier han.

Ordføreren positiv

Flere andre alternativer er vurdert før valget falt på Brennåsen senter, som Mosvold & Co de siste årene har brukt ti millioner kroner på å bygge om.

— Etter hvert er det blitt færre og færre alternativer. Til slutt stod vi igjen med to aktuelle steder, og takket ja til tilbudet fra Mosvold, sier lensmannen.

Ordfører Solveig Kjelland Larsen i Søgne synes det er synd at politiet flytter ut av kommunen, men synes det er greit at Songdalen også får ha lensmannskontoret.

— Jeg har forstått det slik at de fikk lav leie. Jeg skulle gjerne ønsket at de ble værende i Søgne, men lensmannskontoret er for begge kommunene og da er det kanskje greit at de er litt hos begge. Vi kommer til å savne dem, men så er de jo heller ikke langt unna Søgne, sier hun til fvn.no.