AUST-AGDER: Det viser en liste Agderposten har i dagens avis.

Halvorsen har ennå ikke overtatt ordførervervet i Arendal, men når han tar over ansvaret som ordfører for omtrent 42.000 innbyggere han bli den best betalte ordføreren i fylket.

Nest best betalt er ordførerposten i Lillesand. Her vil Arne Thomassen (H) tjene 750.900 kroner i året. Dårligst betalt er det ordføreren i Bygland som blir, han vil få en årslønn på 595.000 kroner.

På tross av at Halvorsen får den høyeste årslønna vil ikke godtgjørelsen per innbygger tilsvare mer enn 19,74 kroner per innbygger. Det står i stor kontrast til Jon Rolf Næss (Ap), som snart overtar vervet i Bykle. Næss vil få en årslønn på 723.800 kroner, og siden innbyggertallet i kommunen er på 989 personer vil han altså få 731,85 kroner per person.

Denne differansen virker veldig stor. Så mye merarbeid kan det ikke være for en ordfører i en liten kommune, sier Halvorsen til Agderposten.

Jon Rolf Næss på sin side, mener denne sammenligningen blir svært unaturlig.

Godtgjøringen ligger i arbeidsoppgavene. Det er vel så mye å gjøre for en ordfører i en liten kommune som i en mellomstor en. Ordførerjobben har veldig lite med antall innbyggere å gjøre, sier han.

Utgangspunktet for avisens oversikt over lønningene er inntektene til de sittende ordførerne for inneværende år.