ARENDAL/KRISTIANSAND: Avisen har gjennomført en undersøkelse blant beboere i Aust-Agder. Den viser at nær 47 prosent menn ønsker å beholde statskirken, mens hele 56 prosent av kvinnene i ønsker det samme. Det utgjør over 51 prosent av de spurte i undersøkelsen. Litt i overkant av 13 prosent sier de ikke har noen oppfatning om spørsmålet.

Kapellan i Øyestad menighet, Thore Wiig-Andersen, sier til avisen at han frykter for folkekirkens framtid dersom stat og kirke skiller lag.

— Dette blir den største endringen i norsk kirkeliv siden reformasjonen i 1536, sier Andersen. Han mener skillsmissen kan få ekstra stor betydning i Agder.

— På Sørlandet kan nok dette få en påvirkning som skaper større skille mellom kirke og folk, mener Wiig Andersen osm også er leder av Aust-Agder SV.

Wiig Andersen er dermed politisk sett for et skille mellom stat og kirke, men han frykter konsekvensen vil bli at kirken kommer ut av kontroll.

— Det er mange som ønsker at Kirken blir mer lik en frikirke. Hvis de får gjennomslag, gjør det også noe med kontrollen over hem som ansettes. Da kan vi få en «pastorisering» av kirken, og med en type eldsteråd som styrer, sier han.

Mener du staten og kirken bør skille lag? Diskutere i kommentarfeltet under artikkelen.