SIRDAL: Søndag kveld besluttet Rogaland politidistrikt å avslutte letingen etter den savnede 36-åringen.

— Hvis det dukker opp nye opplysninger i saken, vil en vurdere søket tatt opp igjen, skriver operasjonsleder Irene Ragnhildstveit i en pressemelding.

De tre omkomne som ble funnet fredag er trolig hans kjæreste og hennes foreldre.

Alder

I helgen deltok vel 24 personer i søket, 20 til fots og fire snøskuterpatruljer. Søndag ble flere skuterpatruljer og et politihelikopter satt inn, men letingen ble avsluttet uten resultat ved mørkets frembrudd.

I loggen fra Rogaland politidistrikt opplyses i det søndag ettermiddag om nærmere alder til de fire skituristene: Det dreier seg om et par på 54 og 55, en datter av ikke oppgitt alder, og en mann på 36 som antas å være datterens kjæreste.

De pårørende ble foreløpig varslet av tysk politi i går.

«I løpet av søndag er det i likhet med foregående dager, gjort søk etter antatt omkommet i området mellom Taumevatn og Storevatn. Det sistnevnte vannet, var antatt mål for turen til turistene», står det å lese i loggen.

Leteaksjon

Søket etter den siste savnede skiløperen i Sirdal startet opp igjen ved 10-tiden søndag morgen. Letingen har konsentrert seg langs skiløypa nordover fra Taumevatnhytta til Storevatn og Heibergtunet-hytta, skrev aftenbladet.no tidligere i dag.

Sirdal-lensmann Egil Netland var i området søndag.

— Vi søker på begge sider av skisporet. Søket er basert på vitneobservasjoner fra andre skiløpere som tyder på at de fire skituristene kan ha kommet seg ganske langt nordover før de snudde, sa lensmannen.

Ikke GPS-svar

Politiet har sikret seg innholdet i GPS-mottakeren som lå sammen med de tre omkomne. Men dataene fra den gir ingen svar på hvor langt nordover de fire skituristene kom fra Taumevatn før de måtte snu.

Selv om de fire ikke er sikkert identifisert ble de pårørende i Tyskland varslet i går. Slethei sier at en person er identifisert ut fra papirer som ble funnet på vedkommende, men at de omkomne er i en tilstand som gjør at de ikke kan identifiseres sikkert før obduksjonen. Dette skjer trolig mot slutten av uka.

To av de fire i følget skal være fra Tyskland, én person er fra Sveits og én er brite eller tysk statsborger bosatt i Storbritannia. Følget besto av to kvinner og to menn.