SØGNE: – Vi måtte snu på kortet 50 ganger for å være sikre på at vi hadde forstått reglene riktig, sier Tore Økseter, til fvn.no.

Sammen med samboer Janne Dahl (38) og sønnen Jonas Økseter (5) kunne han fredag ta familiens nyervervede bil i nærmere øyesyn.

– Den er en fantastisk flott. Vi trengte en ny bil, men hadde neppe kjøpt en så dyr en, sier Janne.

Bilen, en Volvo V60 Sportswagon, har en verdi på rundt 600.000 kroner.

Samboerparet fra Oslo er for tiden på ferie i Juviga i Søgne. Vinnerloddet kjøpte Tore Økseter onsdag i forrige uke, på Ica Supemarked i Søgne.

– Jeg var innom for å kjøpe fem bilflax-lodd, men ekspeditøren oppfattet ikke hva jeg sa, så jeg fikk bare to, sier han.

Kun en bil igjen

Da han skrapte loddene senere viste det seg at han hadde vunnet hundre kroner.

– Senere på kvelden dro jeg innom butikken for å bytte inn premien. Denne gangen fikk jeg fem lodd som jeg tok med meg på hytta. Jeg sa til ekspeditøren at jeg trengte en ny bil. Hun lo litt av meg og tenkte sikkert at jeg var i overkant naiv, sier han.

Ifølge Norsk Tipping er sjansen for å vinne toppremien på bilflaxloddene 1 til 250.000. – De to første loddene vi skrapte hadde to Volvo-symboler hver. Så kom vinnerloddet. Jeg satt på utsiden hvor det var litt dårlig lys, så jeg måtte inn for å se nærmere på loddet.

Inne satt samboeren Janne, som gjorde store øyne da hun fikk se de tre Volvo-symbolene.

— Vi måtte likevel ringe til noen for å være helt sikre på at vi faktisk hadde vunnet, sier Tore.

Får bilen om en måned

Totalt skal ti biler av typen Volvo V60 Sportswagon deles ut gjennom Norsk Tippings bilflaxlodd. Bilen Økseter vant er den niende i rekken, noe som betyr at det nå er kun én bil igjen.

Fredag fikk samboerparet se en utstillingsmodell av bilen de har vunnet. Først om en måned kan familien bytte ut sin rustne Golf fra 1995 med en splitter ny Volvo.

– De må først bestemme hvilken farge de vil ha. Om en måned kan de nok ta turen ut til oss for å hente bilen, sier Dagfinn Fløystøl i Bilforum Sør.

Bilen er den andre han deler ut til en heldig vinner på Sørlandet.