KRISTIANSAND: — Hun kom inn til havna mellom klokken 13.30 og 14.00, bekrefter havnevakta i Kristiansand Havn til fvn.no

Båten har ligget i dokk i Frederikshavn i vinter, men i dag fikk den endelig et gjensyn med kaia i Kristiansand.

– Den skal ligge her til sesongstart, som er 14. april, så nå driver vi og teller dagene til vi er i gang igjen, forteller bookingsjef for Fjord Line i Kristiansand, Siv Agnethe Birkenes.

Vedlikeholdt

Dagene fram mot sesongstarten skal brukes til å vaske, male og ikke minst fylle opp båten slik at den er klar for passasjerer. I tillegg skal personalet trenes opp.

Mens ferja var i Frederikshavn fikk den gjennomgått omfattende vedlikehold og fikk blant annet byttet motor. Men den største forskjellen vil publikum trolig merke på maten.

–Vi har gjort en del forbedringer på blant annet maten, og vi har jevnlig intervjuer med gjester for å sikre at vi får et jevnt og godt produkt, forteller Ingvald Fardal, administrerende direktør i Fjord Line.

- Ikke lett som liten

Han innrømmer at det ikke har vært lett å få innpass på havna i Kristiansand.

– Det er ikke lett å være en liten aktør som skal prøve å få en bit av kaka, når en stor aktør har hatt et så stort preg på havna her, utdyper han.

Fardal forteller at administrasjonen har brukt mer ressurser på havna i Kristiansand, enn på alle de andre havnene de opererer i til sammen.

– Men vi står på og kjemper for det vi tror på. Jeg tror at markedet har godt av konkurransen,s og det er veldig gledelig at 85 prosent av personalet i fjor kommer tilbake, sier han.

Godt salg

Fjord Line-sjefen kan likevel fortelle at slaget går godt.

– Vi har faktisk et bedre salg i år i forhold til samme tid i fjor, så jeg er optimistisk, sier han.

I fjor hadde «Fjord Cat» totalt 645 reiser over Skagerrak og fraktet rundt 225.000 passasjerer.

Ser du fram til at Fjor Line starter opp igjen? Ta debatten under.